نمیدانم تا به چه اندازه با بیخوابی دست و پنجه نرم کردهاید اما این حقیقت را با جان دل از بنده بپذیرید: «پریشانی خواب موجب پریشانی زندگی است.»
اگر در مقوله خواب (به خوابرفتن، خواب عمیق، خوابآلودگی و…) دچار مشکل هستید، بهتر است این مسئله را از طریق یک پزشک یا روانشناس دنبال کنید. به هر اندازه که این مشکل در شما ریشه بدواند، به همان اندازه زمان نیاز خواهد بود تا به حالت عادی خود بازگردید.
همانطور که به تغذیه خود اهمیت میدهید به ارزشمندی خواب خود نیز بیاندیشید. خواب و تغذیه از ارزش یکسانی بهرهمندند.
در اینجا به یکسری از مواردی که به شما در این مسیر کمک خواهد کرد اشاره میکنم.
قبل از خواب
۱) رخت خواب فقط محل خواب است. از هر فعالیت دیگری در آن اجتناب کن مثل غذا خوردن یا پرسه در فضای مجازی توسط موبایل خود.
۲) به یک برنامه خواب-بیداری پایبند باش. برنامهای ۷ تا ۸ ساعته که برای بزرگسالان مناسب و کافی است. زمانی که این برنامه به عادت تو تبدیل بشود، پس از یک خواب خوب همواره سرحال از خواب برخواهی خواست.
۳) یک فضای مناسب برای خواب خود در نظر بگیر. محیطی که نه بسیار گرم و نه بسیار سرد باشد. رها و به دور از نور و صدا تا جای ممکن.
۴) استفاده از نوشیدنیهای گرم میتواند برای ریلکس کردن بهت کمک کند. اما از نوشیدن حجم زیادی از مایعات پیش از خواب خودداری کن چون موجب بیداری برای ادرارکردن خواهد شد.
۵) قبل از خواب از دستشویی استفاده کن. بیدار شدن در اواسط شب از کیفیت خواب تو خواهد کاست و اگر به یک عادت تبدیل بشود، داشتن خواب کافی برای تو غیرممکن خواهد شد.
قبل از خواب انجام نده
۶) از هر نوشیدنی کافئیندار قبل از خواب خودداری کن. زیرا کافئین سیستم عصبی را تحریک کرده و موجب به بیخوابی میشود. در این صورت در به خواب رفتن یا در مراحل عمیقتر خواب به مشکل برخواهید خورد.
۷) از نوشیدنیهای الکلی نیز اجتناب کنید. با اینکه بسیاری از مردم بر این باورند که الکل میتواند تاخیر شروع خواب را به دلایل آرامشبخش بودن کاهش دهد با این حال مصرف زیاد الکل میتواند منجر به بیداری شبانه، کابوس و شبهای بیقرار شود.
۸) از خوردن وعدههای غذایی بزرگ یا غذاهایی که هضم آنها سخت است تا ۴ ساعت قبل از خواب خودداری کنید. دستگاه گوارش در طول خواب به کار خود ادامه میدهد. در این صورت خوابتان توسط مشکلات گوارشی و نفخ شکم مختل میشود.
۹) از ورزش بپرهیز. ورزش باعث میشود متابولیسم و ترشح هورمونهای تحریککننده سیستم عصبی افزایش یابد. این مورد میتواند کیفیت خواب شما را مختل کند. در نتیجه ممکن است که در طول شب احساس هشیاری کنید و روز بعد خسته شوید.
۱۰) خیرهشدن به نمایشگرهای هوشمند، خوابت را تکهتکه میکند. زیرا بر امواج مغزیات تاثیر میگذارد و خوابیدن را برایت دشوارتر میکند.
(۱) medparkhospital
2 دیدگاه روشن ۱۰ اصل یک خواب خوب
چند مورد دیگر علاوه بر نظرات شما
* اگر در رختخواب خوابتان نمی برد، سعی کنید مدت زمان زیادی در آن جا نمانید. چون با گذشت زمان حس کلافگی و بی خوابی با آن مکان تداعی می شود. و در دفعات بعد شما را آزار خواهد داد.
* فعالیت های بدنی در طول روز و دوش آخر شب تسهیل گر خواب شما خواهد بود.
* درصورت امکان لیستی از کارهای روز بعد خود داشته باشید تا با خیالی آسوده تر به خواب روید.
در باب خواب بسیار میتوان نوشت. دوست دارم بتوانم روزی جستاری با این موضوع بنویسم. فعلا در فرآیند مطالعه گیرکردهام. ممنون از پیشنهادهای شما دوست عزیز🙏در عمل به آنها خواهم کوشید.