نام‌ها: مشعلی بر مسیر تقدیرمان

انتخاب جذاب اسم کتاب «بازداشتگاه صورتی» من را به سمت کتاب جذاب کرد. فکر نمی‌کردم مطلب چندانی در مورد این رنگ در کتاب حاضر باشد اما برخلاف نظرم کل این کتاب بوی صورتی می‌دهد. اگر کتاب‌هایی که متن‌شان برخاسته از تحقیقات علمی اخیر است برای شما گیرا و خوانا هستند، این کتاب را پیشنهاد می‌کنم امتحان کنید.

ماجرای نام کتاب به این شرح است: 

پروفسور الکساندر شاوس بر مبنای تحقیقات اخیر خود در باب «قدرت رنگ‌ها» به نگهبانانِ زندانِ زندانی‌های خشن پیشنهاد می‌‌کند که زندانیان را در سلول‌های صورتی‌رنگ زیرنظر بگیرند. نتیجه هفت‌ماه زیرنظر داشتن چنین بود: «زندانی‌های خشمگین و آشفته وارد سلول صورتی می‌شدند، ولی پانزده دقیقه بعد، آشکارا آرام‌تر بیرون می‌آمدند. علی‌القاعده، زندانیان تازه‌وارد پرخاشگرند ولی افسران مزبور، در طی این دوره آزمایشی هفت‌ماهه، حتی یک مورد حادثه خشونت‌بار را گزارش ندادند.»

آدام آلتر هدف از نوشتن این کتاب را چنین شرح داده است:

کتاب حاضر تلاشی است برای پرده‌برداری از نیروهای پنهانی که طرز تفکر، احساس و رفتارما را شکل می‌دهند. این نیروها (یا به قول روانشناسان نشانه‌ها) در اشکال فراوانی ظاهر می‌شوند که از سه عالم مختلف سرچشمه می‌گیرند:

عالم ذهنی: از نشانه تشکیل شده است که به مغز ما نقب می‌زند.
عالم اجتماعی: با ما در ارتباط است.
عالم مادی: ما را در میان گرفته است.

هر یک از ما محصول درحال‌تحول سه عالم و قابلیت‌های پنهان آن‌ها هستیم که تمام افکار، احساسات و رفتارهای ما را شکل می‌دهند: عالمی که درون ماست، عالمی که میان ماست و عالمی که پیرامون ماست.

در ادامه بخشی از کتاب را برایتان آورده‌ام:

کتاب بازداشتگاه صورتی – بخش اول: دنیای درونی ما – قسمت اول: نام‌ها

زمانی کارل یونگ از نام‌دارترین روان‌پزشکان قرن بیستم، پیش خودش فکر می‌کرد چرا اینقدر دل‌بسته تولدِ دوباره است. در همین فکرها بود که یک‌دفعه جواب را پیدا کرد: نام خانوادگی او یونگ است و یونگ به معنای جوان (young) است. از همین رو، از بدو تولد، مفاهیم جوانی، سال‌خوردگی و زایش دوباره، ذهن او را به خود مشغول ساخته بود.

سایر روانشناسان سرشناس اوایل سده بیستم به برنامه‌های پژوهشی کاملا متفاوتی مبادرت کرده‌اند، ولی همان‌طور که یونگ توضیح می‌دهد: «آقای فروید (که نامش در آلمانی به معنای لذت است) از اصل  لذت دفاع می‌کند. آقای آدلر (در آلمانی به معنای عقاب) مدافع میل به قدرت است و آقای یونگ (جوان) از ایده تجدید حیات حمایت می‌کند.»

به نظر یونگ، نام‌هایی که در بدو تولد بر ما می‌گذارند، سالیان سال، همچون مشعلی بر مسیر تقدیرمان پرتو می‌افکنند.

2 دیدگاه روشن نام‌ها: مشعلی بر مسیر تقدیرمان

دیدگاه خود را بنویسید:

آدرس ایمیل شما نمایش داده نخواهد شد.

فوتر سایت

سایدبار کشویی

دسته‌ها

آخرین دیدگاه‌ها

  1. بالاخره فهمیدم این «فوف»از کجا اومده.دیگه برم با ذهن اروم بخوابم مرسی😂🧘🏻‍♀️

  2. امیدوارم با انتخابی‌شدن چنین دروسی «دانش خانواده، دفاع‌مقدس، اندیشه 1و2 و ...» نفس راحتی از دست این اساتید بکشیم.

  3. زاویه دید باحالی به ازدواج بود.خوشم‌اومد.دست‌خوش